SAF-Holland neemt IMS en Tecma SRL over

SAF-HOLLAND neemt IMS Group BV en het Italiaanse Tecma Srl over. Met de nieuwste overnames breidt de leverancier van trailer- en truckonderdelen zijn werkterrein verder uit en onderstreept hij zijn uitstekende positie in de bedrijfswagenindustrie.

Alexander Geis, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van SAF-HOLLAND SE, is van mening dat de aangekondigde aankopen de marktpositie van de bedrijvengroep hebben versterkt: “Met de overname van IMS Group B.V. kunnen we onze OEM- en aftermarket-activiteiten nu verder versterken in de Benelux.

IMS Group BV

Met de aankoop van de Nederlandse exclusieve verkooppartner IMS Group B.V. – nu SAF-HOLLAND Benelux genoemd – verzekert SAF-HOLLAND de exclusieve distributie van de eigen kwaliteitsmerken van de Groep, SAF en Holland, op OEM-gebied en aftermarket in de Benelux. “Met mechanische en hydraulische stuursystemen biedt SAF-HOLLAND Benelux innovatieve, duurzame en efficiënte oplossingen voor de transportsector. Deze zijn een uitstekende aanvulling en uitbreiding van ons bestaande assortiment”, legt Alexandre Charpiot, Vice-President Sales EMEA bij SAF-HOLLAND uit. 

Met de aankoop worden de merken voor mechanische stuursystemen Green Steering en SEM aan het portfolio toegevoegd. De distributie van deze merken zal nu voor heel Europa verzorgd worden door de dochterondernemingen en landenfilialen van SAF-HOLLAND. “De gepatenteerde kabelstuurmodules van het merk Green Steering bieden bijvoorbeeld optimale wendbaarheid, verbeterde wendbaarheid en constante stuureigenschappen. 

De Europese verkooprechten voor de aluminium velgen van het merk ALEXRIMS en de elektrohydraulische stuursystemen van VSE maken de toevoegingen compleet.

Tecma Srl 

Tecma uit Italië heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte assen en veersystemen in kleine productieseries. In nauwe samenwerking met trailerfabrikanten produceert het Italiaanse bedrijf al ongeveer 30 jaar op maat gemaakte producten voor speciale voertuigen en zware toepassingen. Op de productie- en ontwikkelingslocatie in Verona werken ongeveer 60 mensen.

Alexander Geis en voegt hieraan toe: “We kunnen nu tegemoetkomen aan klantspecifieke verzoeken, zoals assen met een hoog draagvermogen van 80 ton of meer." Het doel is om de eigen positie in de bedrijfswagenindustrie als een van de toonaangevende one-stop-shop leveranciers voor ophangingsgerelateerde toepassingen verder uit te bouwen.  

DEEL HET