Elektrische Volvo trekker met afzet- portaalarm systeem

De Bork Groep heeft een elektrische Volvo FMX in gebruik genomen die zowel als trekker en als portaalarm auto kan worden ingezet.

De allereerste elektrische truck van Bork Groep is een extra bijzonder voertuig. De specialist in sloopwerken, (bodem)sanering en recycling heeft een custom made Volvo FMX Electric 6x2 trekker-portaalwagen in gebruik genomen. Bork Groep speelt hiermee in op de eis van opdrachtgevers om projecten emissieloos uit te voeren. Ook bereidt het bedrijf zich hiermee voor op de komst van zero-emissie zones in binnensteden in 2025. Het volledig elektrische voertuig is geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Beilen. 

Bork Groep is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden, (bodem)sanering en recycling (het terugwinnen van grondstoffen). “We wilden een elektrische truck waarmee we uiteenlopende werkzaamheden kunnen uitvoeren”, vertelt eigenaar Jan Bork. “Soms moeten we bouwbakken plaatsen bij een project in een binnenstad, maar we rijden ook vaak met een kipper oplegger. Met deze multifunctionele Volvo FMX Electric kunnen we al deze werkzaamheden doen. De truck heeft een koppelschotel en is voorzien van een demontabel portaalarmsysteem.”

‘Volvo Trucks loopt voorop’

Met de Volvo FMX Electric keert Volvo Trucks terug in het wagenpark van Bork Groep. “Volvo Trucks loopt ver voorop bij de ontwikkeling van elektrische trucks: het is een bewezen concept. In het verleden hebben we al met Volvo-trucks gereden, dus we kennen het merk en Nijwa. Als je iets nieuws gaat doen, is het een must dat je kunt terugvallen op een goede dealer en werkplaats. We weten dat dat bij Nijwa goed is geregeld. Ook bij dit project hebben ze uitstekend met ons meegedacht om een geschikte configuratie uit te denken om onze wensen technisch haalbaar te maken. We zijn ervan overtuigd dat we met de drie partijen die hierbij betrokken zijn - Nijwa, Hyva en wijzelf - een mooi concept hebben neergezet.”

Uniek concept

 

De Volvo FMX Electric van Bork Groep is om meerdere redenen een unieke truck. Zo is de truck, naar het idee en onder begeleiding van Nijwa, door de RDW goedgekeurd voor dubbel gebruik, zowel als trekker en bakwagen. De Volvo FMX Electric heeft een GCW van 50 ton (goedgekeurd door de RDW). Ook zijn specifiek voor dit voertuig een custom made vangmuilkoppeling en trekbalk ontwikkeld. 

 

DEEL HET